Aktuális / Túrák, séták és tárlatvezetések

Túrák, séták és tárlatvezetésekTúrák, séták és tárlatvezetések

A XII. Kőszegi Ostromnapok kínálatában kiemelt helyet foglalnak el a túrák és vezetett séták (utóbbiakról már írtunk egy részletes cikket, mey ide kattintva elérhető), valamint a múzeumi tárlatvezetések. Kőszeg belvárosában és a Kálváriáig húzódó szőlőhegyeken számtalan érdekes történelmi helyszín található, melyeket megőrzött a nép emlékezete és a városi jegyzőkönyvek, és amelyek folyamatosan megihletik a ma emberét is.

 

Túrák:

A vendégek a hétvége során részt vehetnek az Írottkő Natúrparkért Egyesület túráin is, és eljuthatnak olyan beszédes nevű helyekre, mint a Királyvölgy, a Szulejmán-kilátó, a Trianoni kereszt vagy a Koronaőrző bunker.

Az alpannonia túraút nyomvonalán rövidebb és hosszabb túrák is indulnak, melyek résztvevői betekintést nyerhetnek a kőszegi hegy oldalán zajló, a hegyoldal jövőjét meghatározó fejlesztésekbe is. Meglátogathatják a bővítés és fejlesztés alatt álló Koronaőrző bunker új szakaszát, láthatják a telepítés előtt álló városi tulajdonú szőlőültetvény és gesztenyés letakarított, előkészített dűlőit, valamint a Szőlőtermelők és Borértékesítők Szövetkezete épülő palackozó és kóstoló épületét.

Pénteken (augusztus 3-án) 21.00 órától indul a „Török lesen” – Jelmezes túra, melyen magyar és török hírvivők felbukkanása várható! Találkozó: Tourinform, Fő tér 2., (zseblámpával)

Szombaton (augusztus 4-én) 8.00 órakor kezdődik a rövid alpannonia® túra. Útvonal: Várpark, alpannonia túraház - Királyvölgyi madárút - Szulejmán-kilátó – Ördögárok - Koronaőrző bunker – Kálvária templom – Királyvölgy (kb. 1.5 óra).

 

Kapcsolódó kép

 

Vasárnap (augusztus 5-én) reggel 8:00-kor két túra is indul:

Rövid alpannonia® túra. Útvonal: Várpark, alpannonia túraház- Királyvölgyi madárút - Szulejmán-kilátó – Ördögárok - Koronaőrző bunker – Kálvária templom – Királyvölgy (kb. 1.5 óra)

Hosszabb alpannonia® túra. Útvonal: Várpark, alpannónia túraház – Koronaőrző bunker – Andalgó – Pintér-tető – Ördögtányér - Fatalin bükkök - Ó-ház kilátó – Erdei tornapálya – Szabó-hegy – alpannonia szabadidőközpont (kb. 3.5 óra).

Valamint 9.15-kor kezdődik az Ostromtúra a Szulejmán kilátóhoz.  Útvonal: Királyvölgy - Szulejmán-kilátó - Trianoni kereszt - Kálvária - Koronaőrző-bunker – Csónakázó-tó. Találkozó: Tourinform, Fő tér 2., (Táv: 8 km, 2 óra)

 

Tárlatvezetések:

A korábbi évekhez hasonlóan idén is szakszerű vezetésekkel tekinthetjük meg a Kőszegi Városi Múzeum kiállítótereit.

Szombaton 11.00 órától a Várkiállítás Ostromtermében, 14.00 órától pedig a Várkiállítás termeiben a Jurisics várban.

Vasárnap 14.30-tól a Tábornokházban és a Hősök tornyában (Tábornokház, Jurisics tér 6.)

A tárlatvezetéseken való részvételhez érvényes várbelépő vagy Múzeumostrom bérlet szükséges!

MÚZEUMOSTROM – a kőszegi Jurisics vár és a Kőszegi Városi Múzeum közös Ostromnapi akciója, melynek keretében a kiállítóhelyek egész hétvégén egy belépővel, kedvezményesen látogathatók. A belépőjegyet megváltó vendégek augusztus 12-ig ingyenesen visszatérhetnek a kiállítóhelyekre!


« Vissza az előző oldalra!

Kőszegi Ostromnapok Egyesület - Magyar