Aktuális / Toronyzene, fúvós koncert és történelmi tánc

Toronyzene, fúvós koncert és történelmi táncToronyzene, fúvós koncert és történelmi tánc

Hagyományainkhoz híven az idei Kőszegi Ostromnapokon is meghatározó szerepet játszanak és számos műsorszámot adnak városunk zenés és táncos együttesei/egyesületei.

 

Be-Jó Táncegyüttes:

Mint minden évben, ezúttal is a Be-Jó Táncegyüttes történelmi táncai nyitják meg az ostromhétvégét pénteken (augusztus 3-án) 16:15-kor a Jurisics téren.

 

 

Majd este 22:30-kor  a Jézus Szíve Plébániatemplom előtti téren csodálhatjuk meg látványos tűztáncukat.

 

Kőszegi Orientális Táncklub:

A török kori hagyományőrző rendezvények elmaradhatatlan műsorszáma a hastánc. Kőszeg aszon szerencsés városok közé tartozik, melyeknek van saját hastánc együttese. A Kőszegi Orientális Táncklub Kiss Aletta hastánc világbajnokkal közös műsora augusztus 4-én (szombaton) 15:45-től lesz látható a Jurisics téren.

 

Képtalálat a következőre: „Kőszegi Orientális Táncklub”

 

Kőszeg Város Fúvószenekara:

Szintén hagyomány, hogy a szombati ostromot követően a kőszegi fúvósoké a főszerep: Kőszeg Város Fúvószenekara 20 órától ad koncertet a Jurisics téren.

Velük az ostromhónap folyamán még találkozhatunk, ugyanis augusztus 20-án (hétfőn) Szent István király ünnepén előadják az István a király című rockopera fúvós változatát.

 

Kőszeg Város Fúvószenekara fényképe.

 

Toronyzene:

Ugyanakkor egy régi programpontot is felelevenítünk - a Kőszegi Tornyosok előadásában négy alkalommal lesz toronyzene a Hősök tornyából.

- Augusztus 3-án (pénteken) 17 órától

- Augusztus 4-én (szombaton) 13:00 és 18:00 órától

- Augusztus 5-én (vasárnap) 13:00 órától

 


« Vissza az előző oldalra!

Kőszegi Ostromnapok Egyesület - Magyar