Aktuális / II. Bástya Őrzői Történelmi Íjászverseny

II. Bástya Őrzői Történelmi ÍjászversenyII. Bástya Őrzői Történelmi Íjászverseny

Kőszeg 1532. évi ostroma hőseinek emlékére a Soproni Rendészeti SE szervezésében idén is megrendezésre kerül a „Bástya őrzői 2019” Történelmi íjászverseny, mely szerves része a Kőszegi ostromnapoknak.

Augusztus 4-én (vasárnap) reggel fél 9-kor vonulnak az íjászok a Jurisics térre, ahonnan a csapatokat a Kőszegi Darabontok puskalövései szólítják 9 órakor a versenybe.

A versenyzőkkel végigjárhatjuk a Jurisics vár falait-tereit, a magyar és török táborokat, a várfal mentén létrejött parkokat és tereket. Benézhetünk a Zwinger toronyhoz, a Jurisics tér patinás házainak udvarára, a teret és a Chernel utcát összekötő gyilokjárónál együtt izgulhatunk az íjászokkal sikerül-e meglőniük a furfangos célt.

 

 

Idén 24 célon próbálhatják ki magukat a versenyzők. A tét kettős: a kőszegi verseny utolsó lehetőség az Országos Bajnokságon (Kassai Völgy – Kaposmérő) való részvételhez szükséges kvalifikáció megszerzésére, valamint utolsó és egyben záró fordulója a „Nyugati végek őrzői” történelmi íjászverseny sorozatnak (Sümeg, Tata, Várpalota és Kőszeg).

 

 

A verseny és versenysorozat díjátadója 17 órakor kezdődik a Fő téren.

 

Részletek megtalálhatóak a Magyar Íjász Szövetség honlapján és a facebook eseménynél.

 


« Vissza az előző oldalra!

Kőszegi Ostromnapok Egyesület - Magyar