Aktuális / Gyermekostrom és népmese - gyerekprogramok egy csokorban

Gyermekostrom és népmese - gyerekprogramok egy csokorbanGyermekostrom és népmese - gyerekprogramok egy csokorban

Idén a gyermekeket is több újdonság várja az ostromhétvégén, de természetesen a korábbi évek jól bevált játékait is ki lehet próbálni.

 

Gyermekostrom

A Bajvívó Magyarok Hagyományőrző és Sport Egyesület szervezésében (az Apródpróba keretén belül) szombaton reggeltől késő délutánig folyamatos vívásoktatást és nyílt csatákat tartanak gyerekeknek/kisebb gyerekcsoportoknak ("plüss" szablyákkal és egyéb "plüss" fegyverekkel - lásd a videón). Helyszín: török tábor /Várpark/

 

 

16 órától a Diáksétányon - a szombati gyerekprogramok csúcsaként - megrendezésre kerül a gyermekostrom azon ifjak számára, akik részt vettek az Apródpróbán és teljesítették azok állomásait.

A fiatalok - a felnőttek nagy várostroma előtt néhány órával - megidézhetik Kőszeg hősies megvédését, az apródpróbán kiemelkedően teljesítők pedig (néhány percre) belebújhatnak Jurisics Miklós várkapitány, Ibrahim nagyvezír, vagy akár Nagy Szulejmán szultán bőrébe.

A 16 órától kezdődő gyermekostrom több turnusban zajlik le, hogy minél több gyereknek lehetősége nyíljon kipróbálni ezt a nagyon izgalmasnak ígérkező programot.

(Az alábbi videón egy másik, a szabácsi vár ostromát megidéző gyermekostrom látható a Bajvívó Magyarok jóvoltából).

 

 

 

Mese-álom /Jurisics vár/

Vasárnap délután 14:30-tól - az ebéd utáni szieszta idején - pedig a népmeséé a főszerep. Szabad Boglárka néprajzkutató-népmesemondó varázsolja a gyerekeket a magyar népmese gyönyörű világába.

 

Szabad Bogi fényképe.

 

Kincskereső Ostromkvíz és kézműves foglalkozás /Kőszegi Városi Múzeum sátra, Lábasház (Jurisics tér 2. )/

Fedezd fel Kőszeg védműveit és tudj meg minél többet az 1532. évi török ostromról! A feladatlapot kitöltő játékosok kitűzőt kapnak emlékül. A kérdésekre helyes válaszokat adók ajándékokat nyerhetnek. A feladatlap ára 600 Ft-, felmutatásával 3 fő a feladatok megoldása céljából látogathatja a Tábornokház-Hősök tornya és az Arany Egyszarvú Patika kiállításait.

 

Apródpróba, kézműves foglalkozások és állatsimogató

Ezeken kívül a korábbi évekhez hasonlóan idén is lesz szombaton 10-12, valamint 13-16 óra között Apródpróba a katonai táborokban /Jurisics vár és Várpark/.

Vasárnap 9-17 óra között a Csók István Művészkör vezetésével lesz kézműves foglalkozás /Jurisics vár, elővár/.

Valamint az állatokkal való barátkozásra is több alkalom nyílik a hétvége folyamán. Szombaton és vasárnap (egész nap) állatsimogató látogatására is lehetőségük lesz a gyermekeknek a magyar katonai táboron belül /Jurisics vár, belső várárok/. Vasárnap pedig "A ló és az ember"  című programpontunk keretében barátkozni lehet Marton-Szállás lovaival.


« Vissza az előző oldalra!

Kőszegi Ostromnapok Egyesület - Magyar