Aktuális / Gyerekprogramok az ostromhétvégén

Gyerekprogramok az ostromhétvégénGyerekprogramok az ostromhétvégén

A korábbi évekhez hasonlóan idén is lesz szombaton (augusztus 3-án) 10-12, valamint 13-16 óra között Apródpróba (avagy vitézi 7 próba) a katonai táborokban /Jurisics vár és a belső várárok/.

 

 

Aki ezen az apródpróbán sikeresen részt vesz, jutalom gyanánt kipróbálhatja az ugrálóvárat /Károly Róbert téri parkoló mellett/.

De nem csak ugrálóvárral találkozhatnak a gyerekek. A szombaton 10 órától 15 óráig tartó gyermekostrom keretében, a Diáksétány és a belső várárok találkozásánál szalmabálákból épített várat ostromolhatnak illetve védhetnek az ifjú katonák "plüss" szablyák segítségével. A fiatalok - a felnőttek nagy várostroma előtt néhány órával - megidézhetik Kőszeg hősies megvédését, a legszerencsésebbek pedig belebújhatnak Jurisics Miklós várkapitány, Ibrahim nagyvezír, vagy akár Nagy Szulejmán szultán bőrébe. Az óránként induló ostromokban azok vehetnek részt, akik sikeresen teljesítették az Apródpróbát.

 

 

Aki még ezek után sem élte ki teljesen harcos kedvét, az a szombaton 10 és 15 óra között folyamatosan zajló amatőr íjászversenyen teheti próbára ügyességét /Jurisics vár - elővár/

Természetesen idén is lesznek kézműves foglalkozások. Szombaton 10 órától a Kőszegi Városi Múzeum munkatársaival készíthetnek a gyerekek különféle izgalmas tárgyakat /Lábasház előtt a Jurisics téren/

Vasárnap 9-17 óra között a Csók István Művészkör vezetésével lesz kézműves foglalkozás /Jurisics vár, elővár/.

 

 

Az állatokkal való barátkozásra is több alkalom nyílik a hétvége folyamán. Szombaton és vasárnap (egész nap) állatsimogató látogatására is lehetőségük lesz a gyermekeknek a magyar katonai táboron belül /Jurisics vár, belső várárok/. Vasárnap pedig a kutyáké és a lovaké a főszerep. Reggel 9-től a külső várárokban (idén először) kutyás bemutató lesz a kőszegi Közösen a Kutyákkal Egyesület jóvoltából. 15 órától pedig "A ló és az ember"  című program keretében barátkozni lehet Marton-Szállás lovaival.

 


« Vissza az előző oldalra!

Kőszegi Ostromnapok Egyesület - Magyar